Inloopavond Kop van Wagenweg

28 november '19

Op woensdagavond 27 november jl. vond er een eerste inloopavond plaats voor omwonenden over de ideeën van de gemeente Purmerend en BPD voor de invulling van het gebied Kop van Wagenweg. Rond de 60 buurtbewoners lieten zich informeren door de aanwezige architect, medewerkers van de gemeente en van BPD.

Doel van de inloopavond was om een goed beeld te krijgen van wat er speelt, leeft en waar aandacht aan besteed moet worden. Tevens om de eerste ideeën die er zijn over de ontwikkeling van het gebied met de omwonenden te delen, deze toe te lichten en vragen van bewoners hierover te beantwoorden. De avond verliep in goede sfeer met zowel positieve als kritische reacties vanuit de aanwezige bezoekers.  Zo waren mensen enthousiast over het feit dat er nieuwe woningen bij komen in Purmerend om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Ook een verbetering van de uitstraling van het bestaande gebied werd positief ontvangen. Maar er waren ook zorgen, met name over de hoogte van de bebouwing en over de toekomstige verkeersdrukte en het parkeren in de buurt.

Positief, maar ook zorgen

De bezoekers werd ook gevraagd om actief mee te denken over de toekomstige invulling van het gebied. Via geeltjes konden de bezoekers persoonlijke aandachtpunten bij dit project op een bord plakken, en daarmee actief (en kritisch) meedenken over de eerste ideeën die op woensdagavond werden gepresenteerd. Voor de ontwikkelaars van groot belang bij de concrete verdere uitwerking van de ideeën in volgende  fasen van het project.

image alt

Vervolg

In een volgende fase van het project, wanneer de ideeën meer uitgewerkt zijn, zal weer een dergelijke inloopavond georganiseerd worden. Geïnteresseerd? Houd dan de website in de gaten, of meld je hieronder aan als geïnteresseerde.

Teksten van getoond informatiepanelen (PDF)
Nu al in verkoop in Purmerend Appartementencomplex Wheermolen
  Nieuwsoverzicht